Headsets

Een headset kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het kan namelijk zijn als koptelefoon, hoofdtelefoon met/zonder microfoon, draadloze headsets of een headset in combinatie met een computer. Wij zullen het hebben over de hoofdtelefoon met/zonder microfoon en een koptelefoon.

De koptelefoon is over het algemeen een grote, opvallende headset. Tegenwoordig zijn steeds meer koptelefoons draadloos, maar in het goedkopere segment zullen de meeste nog verzien zijn van een kabel. Dit maakt het gebruiksgemak iets minder, maar hierdoor kan de connectie met de smartphone niet worden verbroken, wat wel het geval is bij een zogenaamde bluetooth verbinding met de smartphone.

headsets_gsmpaleis

Ook zijn er hoofdtelefoons te verkrijgen met of zonder microfoon. De aanwezigheid van een microfoon hangt af van het type hoofdtelefoon. Vaak zijn de microfoons alleen in het duurdere segment van de hoofdtelefoon beschikbaar. De hoofdtelefoons van 10 euro zullen niet in het bezit zijn van een microfoon. Hoofdtelefoons zijn ook wel bekend als oordopjes.

Bij het overgaan tot een aankoop moet u dus goed beslissen hoe en wanneer u de hoofd- of koptelefoon gaat gebruiken. Wanneer deze enkel thuis gebruikt word is het geen probleem dat de headset wat groter is, zoals bij een koptelefoon het geval is. Wanneer de headset altijd en overal gebruikt gaat worden, is het gemakkelijker om de oordopjes aan te schaffen, omdat deze makkelijk en snel op te bergen zijn en een stuk functioneler als een koptelefoon.