Screenprotectors

Wanneer u in het bezit bent van een smartphone en/of tablet heeft u het vast wel gemerkt. Er kunnen snel krasjes op het beeldscherm komen. Dit heeft soms geen enkele connectie met het gebruik hiervan. Het kan ook komen door een korreltje zand op het scherm en dat u “te hard” met uw vinger over het scherm veegt. Hiervoor hebben ze een oplossing bedacht, namelijk de screenprotectors. Dit is een doorzichtig, veelal van plastic, laagje over uw beeldscherm. Deze beschermt tegen eventuele kras-, val- en stoot schade. Een nadeel wat kleeft aan het gebruik van een plastic screenprotector is het krijgen van bubbeltjes onder de protector. U moet de protector vaak zelf op het beeldscherm monteren en dit is niet altijd even makkelijk. Wanneer er een klein beetje lucht onder het plastic komt en u veegt de protector over het scherm heen, is het vrijwel onmogelijk om alle lucht onder het plastic vandaan te halen. U zou overnieuw kunnen beginnen maar dan is de screenprotector niet meer als nieuw en kan het wat wazig overkomen.screenprotector_gsmpaleis

Tegenwoordig zijn er een aantal bedrijven die glazen screenprotectors aanbieden. Dit zijn geharde glazen protectors, die geheel bubbel vrij op het scherm kunnen worden geplaatst. Hier zitten echter wel een tweetal minpunten aan. De glazen protectoren zijn alleen beschikbaar voor de nieuwere telefoons. Dit omdat het voor de bedrijven niet aantrekkelijk is om dit ook voor oudere telefoons te gaan produceren, want tegenwoordig wisselen de consumenten vaak naar nieuwere modellen. Ook ligt de prijs iets hoger dan die van de plastic screenprotectors.

We vroegen bescherming en reparatie specialist Phoneworld om advies:
Wanneer u een nieuw model smartphone bezit, raden wij aan om een glazen screenprotector aan te schaffen. Deze gaan en langer mee en de kwaliteit is meer gewaarborgd. Wanneer u een ouder model smartphone bezit, zult u het nu nog moeten doen met een plastic screenprotector. Wanneer u in de toekomst overstapt op een nieuwer model, komt u alsnog in aanmerking om een glazen screenprotector aan te schaffen.