Je iPhone stuk? Een nieuwe kopen, zelf herstellen of laat je deze herstellen?

Wanneer je een iPhone bezit, dan zal je vast wel zeer tevreden zijn van dit degelijke apparaat. Toch kan het wel eens gebeuren dat je iPhone gerepareerd dient te worden omdat er iets is misgegaan. Je hebt je toestel bijvoorbeeld eens laten vallen waardoor het glas gebarsten is, of de batterij doet het niet meer enzovoort. Dan heb je de keuze: koop je een nieuwe iPhone, herstel je hem zelf of laat je deze herstellen? 

Als eerste is het natuurlijk afhankelijk van wat er precies is gebeurd met je iPhone. Wanneer de kosten om het toestel te herstellen lager zijn dan een nieuw toestel, dan betaal je uiteraard beter voor de herstellingskosten dan een nieuwe iPhone. Dan heb je nog de keuze tussen je iPhone zelf te repareren of dit te laten doen. Opnieuw is dit afhankelijk van wat er precies gebeurd is, maar over het algemeen laat je dit beter uitvoeren door professionals, omdat het toch gaat over fragiele onderdelen. Wanneer je maar iets kleins verkeerd doet, kan het zijn dat je iPhone kapot is en dat je alsnog een nieuw toestel moet kopen. Dus tenzij je er heel veel kennis van hebt, laat je deze zaken beter over aan professionals. 

Tips bij een reparatie iPhone
Wanneer je opteert voor een reparatie aan je iPhone, dan kan je het best rekening houden met de volgende tips:

 

  • Je kiest als eerste het best een professionele hersteller, zoals iPhoneAPK. Bekijk mogelijke recensies van andere gebruikers of vraag dit eens rond in je omgeving. Wanneer je een slechte of minder goede hersteller aanneemt, kan het zijn dat je je iPhone niet meer aan de praat krijgt of dat er in de toekomst nog meer problemen ontstaan.
  • Zorg er steeds voor dat je vooraf goed weet wat je dient te betalen voor de reparatie. Wanneer je een officiële hersteller vindt, dan heeft deze vaak ook een website. Op deze website staan vaak de prijzen beschreven. Wanneer dit niet het geval is, bespreek dit dan goed vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • In sommige gevallen vallen sommige herstellingen aan je iPhone binnen de garantie.
    Bekijk dit dus vooraf zeer goed en laat je goed informeren zodat je geen onnodige kosten maakt.
  • Bekijk vooraf ook goed hoe lang deze reparatie zou duren. Wanneer het langer dan een dag zou duren bijvoorbeeld, denk er dan ook aan dat je eventueel een vervangtoestel hebt.
  • Enzovoort
Geplaatst in Blog