Prepaid

Prepaid houd in dat u alleen de telefoon koopt met een simkaart. Op deze simkaart kunt u dan een tegoed zetten en wanneer deze op is, kunt u deze gemakkelijk weer opwaarderen. Dit is tegenwoordig mogelijk via internet, maar natuurlijk ook nog bij een telefoonwinkel of kunt u een herlaadkaart kopen bij de hiervoor aangeschreven winkels. Bij het aanschaffen van een prepaid telefoon is het voor u handig om de nodige informatie in te winnen. Het is namelijk vaak nogal een groot bedrag wat u moet betalen is u de keuze maakt om een (redelijk) nieuw model aan te schaffen.

Soms is het dan aantrekkelijker om een abonnement te nemen, want dan bent u na verloop van het abonnement goedkoper uit geweest, dan de telefoon prepaid te aan te schaffen en dan elke periode een bepaald bedrag op de simkaart te plaatsen.

Wanneer de telefoon voornamelijk word gebruikt door een kind is het handig om een prepaid toestel aan te schaffen. Dit omdat er zo geen onnodige kosten om de hoek komen kijken. Wanneer u per maand een vast aantal minuten belt, sms’jes verstuurd en data gebruikt is het aantrekkelijk om te kijken naar een abonnement wat past bij uw gedrag. Wanneer er hier nogal eens schommelingen in plaatsvinden en u wilt niet graag vastzitten aan een contract is het aantrekkelijk om op zoek te gaan naar een prepaid telefoon die past bij uw wensen en behoeften.

Conclusie: Weet goed wat het belgedrag en datagebruik van de gebruiker van het toestel is of gaat worden. Dit is namelijk een must om mee te nemen in de beslissing van het aanschaffen van een prepaid toestel of (sim only) abonnement.