Sim Only

Wanneer u kiest voor een Sim Only abonnement moet u het één en ander weten. Het is namelijk net anders dan bij een standaard smartphone abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je uitsluitend voor de belminuten, sms’jes en het datagebruik. Vooraf moet je kiezen in welke mate je gebruik wilt maken van deze diensten en kun je dus de hoeveelheid instellen. Bij een aantal providers is het mogelijk om dit tussendoor nog aan te passen, waar echter wel een prijs verhoging of verlaging bij komt kijken. U moet dus een duidelijk beeld hebben van uw datagebruik en belgedrag, want het is zonde wanneer u iedere maand over dit limiet zit en zo extra kosten zal moeten betalen.

De meeste gebruikte providers bij een sim only abonnement zijn; T-Mobile, Tele2, Vodafone, KPN, hollandsnieuwe en Telfort. Dit heeft vooral te maken met de naamsbekendheid die zij hebben weten te genereren in de afgelopen jaren. Er zijn echter ook een aantal prijsvechters in de markt aan het komen. Dit zijn; Simpel, Simyo en Ben. Zij gaan net iets onder de prijs van de “grote” partijen in de markt zitten, zodat het voor de consument aantrekkelijk is om bij hun een abonnement af te sluiten.

Wanneer u een keuze gaat maken voor een provider, is het handig om even contact op te nemen met de provider. Hierdoor krijgt u een inzicht in de voorwaarden en kunt u de gekozen providers even naast elkaar zetten. Zo heeft u een duidelijk beeld voor uzelf, om tot een zo goed mogelijke keuze te komen.

Bekijk deze website voor Nederlandse sim only aanbiedingen.