Veel voorkomende reparaties bij smartphones

Als je veel apps gebruikt, breng je veel tijd door op je telefoon of tablet, die kunnen natuurlijk een keer stuk gaan. Ook kan het voorkomen dat u uw telefoon laat vallen waardoor het scherm stuk gaat, uw telefoon in water valt of dat er een ander mankement is. Natuurlijk is dit niet leuk en wilt u uw telefoon zo snel mogelijk weer gemaakt hebben. Veel mensen hebben wel eens een kapotte telefoon, bij deze een top 3 van de meest uitgevoerde reparaties.

Scherm stuk
We zien het tegenwoordig steeds vaker, een gebarsten scherm, vaak ten gevolge van het vallen van de telefoon. Soms valt de telefoon net goed en heeft u geluk maar helaas komt het vaker voor dat het scherm, van bijvoorbeeld uw iPhone, gebarsten is. Als u zelf de telefoon wilt laten maken dan kunt u het beste een reparatiecentrum benaderen of eventueel proberen zelf het scherm te vervangen. In een aantal gevallen hoeft de reparateur alleen het glas te vervangen, een stuk goedkoper dan wanneer het volledige LCD scherm vervangen dient te worden. Als het scherm weer gemaakt is, kunt u weer als vanouds plezier beleven aan uw telefoon. U kunt video┬┤s kijken zonder barst en berichten die binnen komen zijn weer goed en volledig leesbaar.

Een kapotte Dock connector
Uw telefoon wilt niet meer opladen en maakt ook geen connectie wanneer u het apparaat aansluit op een computer, dit is een teken dat mogelijk de oplader stuk is of mogelijk de aansluiting in het toestel. Als deze dock connector stuk is, is de telefoon al gauw niet meer bruikbaar want de batterij gaat immers een keer leeg. De dock connector moet dan vervangen worden voor een nieuwe, ook dit kunt u zowel zelf doen als laten doen bij een reparatiecentrum. Wanneer u het zelf wilt doen bij bijvoorbeeld een iPhone heeft u de geschikte onderdelen en een reparatiesetje nodig, uiteraard is het makkelijk als u een beetje handig bent. Het is dan een kwestie van open schroeven, de oude dock connector verwijderen en een nieuwe terug plaatsen. Wanneer dit gedaan is kunt u het toestel weer sluiten en gebruiken zoals u dat voorheen ook deed, alleen dan zonder bang te zijn dat u niet meer kunt laden.

Schade door water
Het kan gebeuren dat een telefoon in het water valt of per ongeluk buiten nat regent, een snelle reactie is dan vereist om de telefoon te kunnen herstellen. Haal het toestel zo snel mogelijk uit het water en schakel het apparaat uit. Daarna is het beste om het toestel in een afgesloten bak rijst te leggen en de telefoon mee te nemen naar een reparateur. Zelf repareren is bij een toestel met waterschade eigenlijk niet mogelijk, het reparatiecentrum heeft hier wel alle vaardigheden en expertise voor. Waterschade is helaas wel de vaakst voorkomende reden dan een telefoon onbruikbaar wordt verklaard omdat een reparatie vaak meer kost dan een nieuw toestel aanschaffen. Wellicht heeft u geluk en is een reparatie wel mogelijk, u zult dan in het vervolg vrijwel zeker gaan opletten voor waterschade.

Geplaatst in Telecom