Sim Only

Een sim only abonnement houd in dat er uitsluitend betaald word voor het datagebruik en de belminuten. Dit is vooraf afgesproken en verwerkt in het afgesloten contract. Wanneer u al reeds een telefoon heeft aangeschaft of wilt doorgaan met uw huidige telefoon, is het gunstig om een sim only abonnement aan te schaffen.

Wanneer u zelf nog geen (goede) telefoon hebt, is het kiezen voor een sim only niet handig. Zo komen er nog extra kosten om de hoek kijken, want er moet nog een telefoon aangeschaft worden. Bekijk dus goed in welke situatie u zich bevindt.

Ook moet u goed weten wat voor belgedrag u heeft. Belt u veel naar het buitenland? Heeft u veel internetdata nodig? Dit zijn allemaal factoren die meespelen in het maken van de keuze voor een bepaald sim only abonnement.

Ons advies is dus om een duidelijk beeld te krijgen in uw persoonlijke situatie. Heeft u reeds een telefoon die u van plan bent te gebruiken? Heeft u inzicht in uw persoonlijke belgedrag en dataverbruik? Dan is het voor u nog maar een kleine stap om tot een juiste keuze te komen op het gebied van een zakelijk sim only abonnement. Wanneer het abonnement ook voor andere werknemers word afgesloten, zal er gekeken moeten worden naar een gulde middenweg. Hiermee bedoelen we dat er nogal eens misbruik word gemaakt door de werknemer die een smartphone op het bedrijf heeft staan. Bedenk goed wat zij zullen gaan gebruiken en pas hier het abonnement op aan.